07222024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Sanning och konsekvens i Värmdöpolitiken

Hänt i Värmdö
Alla vill upp.
De är väldigt få som vill ned. En som vill upp och ännu högre var den grekiske antike tragiske hjälten Ikaros. Han och hans far Daidalso hölls fångna hos kung Minos på Kreta.  Fadern konstruerade vingar till dem båda, men varnade sonen för att flyga för nära solen. Då skulle vaxet som vingarna var fästa med smälta. Ikaros kunde inte motstå att flyga för nära. Han störtade i havet.

Huruvida den tidigare kommunstyrelseordföranden Lars-Erik ”Nallen” Alversjö har vingar låter bloggen vara osagt. För att komma upp och ut behövde han komma tillbaka till Telia. Nu blev han enligt egen utsago ”headhuntad” tillbaka till sin tidigare arbetsgivare.
Han fick sina vingar precis som Ikaros.  Om han fick några förmaningens ord vet bloggen inte.

Avståndet till koncernchefen var inte långt. Alversjö var mannen som kunde öppna dörrar i olika exportländer, menade han själv. ”Nallens” kulturella kompetens och speciellt kunskaperna inom buddismen område gjorde honom lämpad för det nya ”toppjobbet”. Han själv formulerade det som ett erbjudande han inte kunde säga nej till. Det var bara att gratulera.

Bloggen har intervjuat ”Nallens” chef, Mimmi Jansson på Telia.
Hon ställer sig frågande till befordran.
I stället menar hon att Alversjö gått tillbaka till sitt tidigare jobb. Någon befordran var det absolut inte fråga om.

Bloggen undrar om Nallen missförstått något?
-För det kan väl aldrig vara så att han ljugit och att skälet till avgången var en annan än den han uppgav?
-För det är inte bara så enkelt att Nallar inte kan flyga?

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar