07212024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Sista rapporten inför valdagen

Den sista dagen av valkampanj ökar spänningen.
”Sandy”effekten verkar ha upphört. Nu svänger valvinden igen.
 
Gallup presenterar en opinionsundersökning som visar på att Mitt Romney leder med 50 mot 49%. Det kan vara en indikation på att USA får en ny president i morgon. Man brukar nämligen pricka rätt. Undersökningsföretaget Rasmussen talar om 49 mot 48% i Romneys favör.

På en del av de amerikanska bloggarna med mera tydligt politiskt hemvist verkar man använda siffror och analyser för att stötta ”sin” kandidat.

Huffington Post tippar att Obama redan nu har 277, länk säkra elektorsröster och därför vinner. Det krävs nämligen bara 270 för att bli president. Mitt Romney skulle enligt Huffpuff få 191 elektorsröster.Hur man kommit fram till detta kan man undra. Det verkar mera vara ett sätt att mobilisera demokratiska väljare.

Den konservativa bloggen politico har däremot inte uppdaterat sina siffror.
Man står fast vid att Obama får 303 elektorer mot Romneys 235.

Bloggen freedom lighthouse pekar på att procenten nyanslutna republikaner är 5,8% enligt undersökningsföretaget Rasmussen. Förra valet hade demokraterna +7%. Det menar man avgjorde valet, länk.
I motsats till Huffpuff menar man, länk att Romeny vinner valet med 279 elektorsröster mot Obamas 259.

Båda kandidaterna har ett febrilt kampanjande med stopp i flera olika delstater. Mitt Romney satsar dessutom stora pengar på tv reklam.

Pendeln verkar ha svängt igen.
Den mest sannolike presidenten efter valet i morgon är Mitt Romney, även om marginalerna lär bli mycket små. Fortfarande finns det utrymme för att oförutsedda händelser kan ändra valvinden ännu en gång.

Svenska medier: SvD, DN, GP

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar