05202024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Cirkus Cirkör: De ledande körde ända in i kaklet

Hänt i Värmdö

Bloggen har tagit del av mailväxling som visar att kommunalrådet Anders ”Ankan” Bergman och kommunstyrelsens ordförande inte tänkte vika. 
Cirkus Cirkörprojektet skulle genomföras. Monica Pettersson menade till och med på mötet med alla koalitionspolitiker i fullmäktige att överskriften på intentionsavtalet skulle ändras till överenskommelse. Hon menade märkligt nog att detta ord var mindre bindande.

Det var först efter kommunstyrelsemötet som man insåg att det var dags att sätta stopp.

Ett pressmedelande skickades ut på tisdagen den 27 november av den moderater partisekreteraren Johan Hedberg. Först någon minuter före klockan sju förstod man att loppet var kört. Bloggen publicerar den dramatiska mailkorrenspondensen.

Hur Monica Pettersson ska förklara att hon körde över sitt eget moderata parti återstår att se. En del jounalister kontaktade bloggen förtjust när man läst pressmeddelandet. 

Så här ser mailen ut från kommunstyrelsens ordförande.


Sent: Tuesday, November 27, 2012 6:53 PM
Subject: Re: (citat efterfrågas) Fwd: Pressmöte: Värmdö kommun i samarbete med Cirkus Cirkör
Hej
Pressmötet blir inte av och idag på ks återremitterade vi ärendet då vi inte har landat det i koalitionen. Jag har informerat cirkus Cirkör och har telefonkontakt med Anders Frennberg.
Med vänlig hälsning

Monica Pettersson

Kommunalråd Värmdö kommun

08-57047012

Sent: Tuesday, November 27, 2012 6:43 PM
Subject: (citat efterfrågas) Fwd: Pressmöte: Värmdö kommun i samarbete med Cirkus Cirkör

Hej!

Tidigare idag skickade jag ut inbjudan till pressmöte.

Nu återstår arbetet med pressmeddelandet. Därför skulle jag vilja be er om citat till pressmeddelandet. (Två-tre meningar.)

Sätter mig nu med pressmeddelandet och utgår ifrån handlingarna till Kommunstyrelsen. Bidra gärna med annan kort text ni tycker ska vara med.

Skicka dessa till mig så snart som möjligt. Sitter främst ikväll och imorgon fm, men även därefter.

(Har varit och är fortfarande dunderförkyld vilket tyvärr saktat ner arbetet.)

Mvh
Johan Hedberg
Politisk sekreterare
Moderaterna i Värmdö

———————————————————————————————-

Inbjudan till Pressmöte

Värmdö kommun i samarbete med Cirkus Cirkör

Kommunstyrelsen i Värmdö Kommun föreslås den 27 november besluta att kommunen ska skriva en avsiktsförklaring med Cirkus Cirkör om att skapa en interaktiv utställning, Allt är möjligt-huset, i Gustavsbergs hamn lokaliserad som en del i ett större kulturhus.

Syftet är att öka utbudet av kommunens kultur- och fritidsaktiviteter. Verksamheten ska bland annat omfatta seminarier, utställningar, cirkusträning och föreställningar.

Med anledning av avsiktsförklaringen bjuder Värmdökoalitionen och Cirkus Cirkör in till pressmöte. Värmdökoalitionens kommunalråd presenterar samarbetet tillsammans med cirkusdirektör Tilde Björfors och VD Anders Frennberg från Cirkus Cirkör.  

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar