07242024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

De tjänar mest bland Värmdös politiker

Hänt i VärmdöÅret går till ända. Då kan det vara bra att se på vad politikerna i kommunen tjänat. En del enbart genom kommunala uppdrag och andra genom en kombination av traditionellt arbete och politik. För några är det en fråga om politik och pensioner. Bloggen delar därför upp listan i en ”pensionärslista” och en för ”yrkesaktiva”.

Siffrorna avser inkomståret 2011 och inkluderar arbetsintäkter och kapitalintäkter.

Den som toppar pensionärlistan är kommunens finansminister och fallskärmsjägaren från Swedbank, Anders ”Ankan” Bergman. Har skrapade ihop hela 1.231.700 kronor.

På andra plats kommer den pensionerade militären, greven och badhusordföranden Hans-Ove ”Greven” Görtz från moderaterna. Han fick lön och politikerarvoden på 544.700 kronor.

På tredje plats kommer den gamle vänstercenterpartisten Hans Lindqvist.
Genom pensioner och arvoden fick han ihop 496.353 kronor.

På fjärde plats kommer det tidigare socialdemokratiska kommunalrådet Christer Hedberg.
Han fick ihop 466.400 kronor.

På femte plats kommer Lars Melin, som visar att det går att få ihop pengar även som partisekreterare i moderaterna och som pensionär.
Melin tjänade 461.300 kronor.

Bland de yrkesaktiva är det bäst att inte ha några förutfattade meningar.

Listan toppas av kommunstyrelseledamoten, it-entreprenören och socialdemokraten Charlie Hansson.
Han fick ihop 3.290.140 kronor

På andra plats kommer en politiker som inte visar sig på speciellt många sammanträden. Det är den tidigare toppmoderaten Göran Jansson. För honom lönar det sig uppenbarligen bättre att jobba.
Han tjänade 2.161.818 kronor.

Man blir inte lottlös som fackpamp och politiker heller. Det kommer man på en tredjeplats med. Det visar socialdemokraten Käte Fransson. Hon fick ihop 1.060. 834 kronor.

På fjärde och femte plats kommer ytterligare två socialdemokrater. Det är PR konsulten Christer Nilsson och författaren Börge Hellström, De tjänar 917.800 kronor respektive 887..467 kronor.

Först på sjätteplats finner man den första aktiva borgerliga politikern. Det är kommunalrådet, Ica-handlaren och moderaten Peter ”Farbror Frej” Frej. Han får ihop  782.500 kronor.

På sjunde plats kommer det numera tidigare kommunalrådet och socialdemokraten Lars Bryntesson. Han fick ihop  770.900 kronor.

Först på åttonde plats hittar vi den numera tidigare kommunstyrelsordföranden Lars-Erik ”Nallen” Alversjö. Han tjänade 767.500 kronor.

På nionde plats kommer ytterligare en socialdemokrat Gösta Claesson. Han tjänade 747.500 kronor.

På tionde plats kommer en heltidspolitiker. Det är miljöpartisten Yvonne ”Hönsmamman” Blombäck. Hon fick ihop 696.000 kronor.

På elfte plats hamnar miljöpartisten Ola Mattsson
530.100 kronor blev resultatet av mödan för honom

På tolfte plats kommer folkpartisten Britt Lindmark.
Hon fick ihop 523.100 kronor.

Huruvida det är timlön i himlön vet bloggen inte. Däremot vet vi att Stefan ”Pastorn” Dozzi kom på trettonde plats i löneligan. 504.000 kronor tjänade han.

På fjortonde plats hamnar Annika Andersson Ribbing från socialdemokraterna. Hon tjänade 498.000 kronor.

Värmdö avviker uppenbarligen från det vanliga.
Här är det socialdemokraterna som drar in degen. De borgerliga hamnar längre ner på lönelistorna. Vad vi ska dra för slutsats av detta vet bloggen ännu så länge inte

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar