07252024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Nya politiska sekreterare på gång i moderaterna

Hänt i Värmdö
Kommunfullmäktige i Värmdö beslutade i förra veckan om vem som ska vara politiska sekreterare. Beslutet är rent formellt. Partierna anmäler sina sekreterare och kommunfullmäktige beslutar som partierna har anmält. De politiska sekreterarna kostar skattebetalarna i Värmdö miljonbelopp. 3,67 heltidstjänster är det frågan om. Till detta kommer ett stort antal konstruktioner med tjänster. Bland annat har Värmdö kommun 4,4 heltidstjänster som kommunalråd. Bara dessa två konstruktioner gör att skattebetalarna får betala för över 8 politiska heltidstjänster här.
Totalt är det betydligt fler politiska tjänster det är frågan om.

Samtliga partier anmälde vid sammanträdet. I något fall med  kompletteringar senare. För moderaterna sida lär det vara förändringar på gång. De politiska sekreterarna Johan Hedberg och Lars Melin kommer med stor sannolikhet att bytas ut. De kommer att sitta kvar till den 28 februari 2013. Beslutet kommer efter en längre diskussion om hur de skött sina jobb. Många har varit mycket kritiska. Nu verkar det vara vaktombyte på gång.

Frågan är vilken lösning som fullmäktigegruppen i moderaterna kommer att välja? 

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar