07242024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Storbråk i kultur- och fritidsnämnden

Hänt i Värmdö
Fredrik ”Broder Tuck” Sneibjerg är som bekant mannen som ger kaffedoften ett namn.
I vart fall i sin roll utanför politiken. Broder Tuck är nämligen kaffesäljare också.
Han är en av de som bestämmer i Värmdö kommun. I Katrineholm hade man väl numera sagt HSB, dvs Hen Som Bestämmer. För även där lär man numera vara politiskt korrekt. Värmdö kommun lär säkert inte vilja vara sämre.

Sneibjerg är en av HSBna i Värmdö kommun. I listan över uppdragen finns ordförandeskapet i kultur- och fritidsnämnden, samordnare för barn- och ungdomsfrågor, ersättare i kommunens regering, kommunstyrelsen, ledamot av kommunfullmäktige mm.

Nu har han bestämt. Beslutet rör hur man ska driva verksamheten i kultur- och fritidsnämnden. Det har upprört en politisk motståndare, den andre vice ordföranden. Han verkar tycka ett det går åt fel håll i nämndarbetet. Mannen som dragit på sig vreden är socialdemokraten Per Simon Margulies. Relationerna har länge varit frostiga mellan herrarna. Margulies menar att Sneibjerg uppträder som en äkta HSB. Sneibjerg menar att Margulies krånglar och gör saker besvärligare än vad de borde vara.

Enligt Margulies har Sneibjerg verkligen visat sig vara en äkta HSB.
Han avskaffar arbetsutskotten i nämnden.
Effekt av beslutet: han slipper träffa Margulies som är andre vice ordförande. Klart att relationerna blev frostigare av detta.

Det som har fått relationen att närma sig 1 grad Kelvin (den absoluta nollpunkten) är att Margulies  inte fick skriva en protokollsanteckning som han ville. Sneibjerg vägrade ta med text som han upplevde som stötande.
Effekt av beslutet: minoriteten vägrar justera protokollet. Ett antal beslutsärenden har fortfarande inte vunnit laga kraft.

Oenigheten kring protokollsanteckningen kan utveckla sig till en ännu större konflikt.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar