05222024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Storbråk i Värmdöcentern

Hänt i Värmdö
Medlemmarna och framförallt styrelsen i Värmdöcentern verkar ha förläst sig på Agatha Christie. Samtidigt kan man väl säga att den som läst ett av de 2,5 miljarder exemplaren av hennes böcker inte kan ha fel. Vi talar kanske om en miljard läsare. Det är långt populärare än någonsin en Värmdöcenterpolitiker lär bli. Visst, det är bra att lära av de framgångsrika.

Man verkar ha tagit sin utgångspunkt i en bok med titeln: ”tio små negerpojkar”. Den är  utgiven 1939 och i svensk översättning 1940. I dag skulle väl denna titel anses vara allt för lite politiskt korrekt. En Titel som skulle vara det är ”tio lagom stora afroamerikanska hen”.
Hur som helst beskriver boken seriemord.

I Värmdöcenterns fall försöker man ta det politiska livet av en efter en.
Antalet offer för dessa politiska seriemord överstiger tio.
Det började för något år sedan med att ett helt gäng fick sina medlemskap underkända i en omröstning. Så dessa vandrade ut och kom aldrig mer igen.

Sedan hade man inget förtroende för Värmdöcenterns mest profilerade politiker, Henrik Paulsen.
Man sa det inte direkt till Paulsen utan lät meddela det i media i stället.
Så säkerställde man att denne kompetente och hårt arbetande politiker inte såg sig välkommen på mötena. Så var de ännu färre.

Hjärnan bakom dessa revolutioner var den gamle ”Åsa-Nisse Marxisten”, Hans Lindqvist.
En person som i liten utsträckning delar borgerliga värderingar.
Lindqvist säger själv att han ångrar att han inte gick med i miljöpartiet när han fick en fråga om det.
Man kan inte annat än hålla med Lindqvist. I centern passar han inte.
Nu har fler gjort denna upptäckt. Närmare bestämt en majoritet av Värmdöcentern. Man tycker att han är en solospelande åsiktsmaskin utan förankring inom sitt eget lokala parti.
Med andra ord har man inte heller förtroende för Lindqvist. Så nu är de ytterligare en färre.

Åsa-Nisse är självklart förbannad och planerar motattacker.
Majoriteten lär fila på en debattartikel som presenterar ”dissidenten” i sin fulla prakt.
Någon lär väl dessutom vara sur över de faktiskt flera miljoner som Åsa-Nisse kostat skattebetalare både i Sverige och utlandet.
Vid något tillfälle har han varit högre betald än kommunstyrelsens ordförande själv.
Då blev pressen i media så hård att pengar betaldes tillbaka.

För att inte handgemäng ska uppstå har man beslutat om ett helt alkoholfritt julbord i år. Det går av stapeln vid Grisslingerakan den 20 december klockan 18.00 på restaurang Grisslinge Bistro och Bar: . Huruvida intresserade är välkomna framgår inte. Det framgår heller inte om restaurangen tillkallat särskilda ordningsvakter för tillfället.
Herr Åsa-Nisse själv menar att man ska ta sig dit per buss. Andra och de flesta menar att bil givet att någon som inte dricker, kör går bra.

Nåväl, inte helt alkoholfritt. Det ska ske i smyg på bästa svenska maner. Den som vill förlusta sig med alkoholhaltiga drycker får göra det diskret och för egna pengar.
Själva julbordet betalar Värmdös skattebetalare genom partistöd.

Lite märkligt verkar det att man samlas i baren. Sedan ska man gå ner sig. I vart fall till källaren. Inbjudan är distribuerad är en annan litterär gestalt vid namn Ståhl.
Bloggen förmodar den tappre fänriken

Det kan vara bra att veta hur centerpartisterna ser på hur opinionsbildning bäst utövas.
Det sker på centervis inte i media. Det sker djupt försjunken i skinkor, rödlistade fiskar, tvångsmatade gäss och andra läckerheter.

Smaklig måltid får skattebetalarna säga till de få utvalda!

Bloggen menar att det börjar bli dags för centern att stödja den hårt arbetande i fullmäktige och driva politiska frågor i stället för att leka deckardrottning! Man skulle kunna ha en roll att spela.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar