05212024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Folket frikänt – Politikerna mera misstänkta

Hänt i Värmdö
Ledande skolpolitiker i Värmdö har indignerat under hösten talat om folket som hotar dem.
Inte nog med det. Man har pekat ut enskilda medborgare som våldsverkare.
Till råga på eländet har självaste ordföranden i utbildningsstyrelsen, miljöpartisten Max Ljungberg grundlöst i en skrivelse som är diarieförd och som är offentlig pekat ut några medborgare som så hotfulla att de borde ställas inför skranket.
Att detta får konsekvenser för de enskilda som pekats ut verkar man strunta i.
Nu har polisen konstaterat att det inte fanns grund för åtal, länk.
Myndigheten polisen menar att personerna är oskyldiga.Vad detta gör med medborgarnas förtroende för politikerna vet vi. Man förlorar förtroendet. Någon lustigkurre sa till bloggen att: ”Max maxar misstron mellan medborgare och makten”.

När bloggen talar med föräldrar menar man att det egentliga skälet till anmälan var att dra bort uppmärksamheten från ett dåligt hanterat ärende. Bara att man tänker den tanken borde leda till eftertanke hos ledande politiker.

Det kan till och med vara så att någon eller några av politikerna bör ställa sig frågan om de är lämpliga för den uppgift som andra politiker valt dem till. Trots allt väljer folket bara ledamöterna till kommunfullmäktige, kommunens riksdag. Väljarnas val styrs dessutom av vilka namn som partierna satt upp på sina listor. Medborgarna har faktiskt inte valt dem till posterna i facknämnderna.

Om sista akten av detta mycket trista inslag i Värmdöpolitiken blir en förtalsrättegång där en av de ledande politikerna kommer att sitta på de anklagades bänk vet inte bloggen. Däremot förstår bloggen att de finns en del som funderar på saken.

 

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar