06202024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Lite om arv och äganderätt

Den kloka moderata riksdagsledamoten Maria Abrahamsson diskuterar på sin blogg om arvsrätten, länk. Hon menar att kusiner återigen bör få arvsrätt.
Detta är ett perspektiv i frågan om arv.
Ett annat är får de tvingade regler som finns för personer med barn. Laglotten som är hälften av arvslotten, dvs 25% av arvet vanligen.Dessa två perspektiv som är viktiga. Den avlidne bör självklart ha rätt att disponera över sina tillgångar fullt ut både som levande och död. Att fullt ut förfoga över sina tillgångar både som levande och död är en viktig rättighet. Detta visar tydligt att staten respekterar äganderätten.

Å andra sidan bör familjen ha utökad arvsrätt framför staten. Allmänna arvsfonden fick förra året in över en halv miljard. Det är för mycket. Man kan inte annat än hålla med Maria Abrahamsson om att i ljuset av bland annat detta bör kusiner återfå sin arvsrätt.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar