05202024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Nya turer i skandalen kring Värmdövallen AB

Hänt i Värmdö
Onsdagen den 16 januari sammanträdde Värmdös regering, kommunstyrelsen. Man beslutade om att stödja Evlinge ridklubb med en miljon genom en sorts förskottering av  medel. Definitivt beslut kommer att fattas av kommunfullmäktige i slutet av månaden.Långköraren, skandalen kring Värmdövallen AB behandlades också. Kommunstyrelsens ordförande tog det mycket okloka beslutet att hålla sammanträdet på denna punkt bakom stängda dörrar. Självklart behandlas inga hemligheter. Däremot undrar medborgarna med rätta varför politikerna, som gjort misstag på misstag inte lär av dessa. Självklart är det första steget att återupprätta förtroende för politikerna att vara transparenta och låta medborgarna lyssna till diskussionerna.

Någon elak tunga sa till bloggen när denne vägrades inträde på mötet: ”att nu leker man det lokala miljöpartiets favoritlek – tysta leken. Så fort frågor är kontroversiella och det finns allmänt intresse håller man sammanträdena bakom stängda dörrar”. Detta är en mycket olycklig utveckling menar bloggen.

En enig kommunstyrelse ställde sig efter en lång diskussion bakom förvärvet.
Däremot är det oklart om det finns någon säljare. I vart fall vill Värmdövallen AB enligt uppgifter som kommit bloggen till del ha 50 miljoner kronor för byggnaderna. Det är väsentligt mer än de 39,65 miljoner kronor plus moms som kommunen är beredd att betala.

Fortsättning lär följa

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar