07252024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Trion Nilsson och Pettersson återförenad

Moderaterna på Värmdö har valt ny ordförande. Det innebär att den tidigare kommunstyrelseordföranden Jonas Nilsson nu kommer tillbaka till Värmdöpolitiken. Hur välkommen tillbaka Nilsson är verkar  dockvara oklart. En del vid årsmötet menar att valet av Nilsson är en farlig strategi. En ledande folkpartist talar i termer av ”hit men inte längre”. Kristdemokraterna är oroliga för konsekvenserna av Jonas Nilsson. Miljöpartiet är mera tveksamt till vilka konsekvenser valet får. Man väljer att vänta och se.

En konsekvens som valet fick var paradoxal. Kampanjgeneralen Elisabeth Dingertz tvingades avgå som ordförande i valberedningen. Hon ersattes oväntat av den avgående ordföranden i partiföreningen Maris Ros Jernberg.

I en kommentar till valet säger Nilsson att ”han inte har några ambitioner att komma tillbaka till ett kommunalt uppdrag”. Centralt placerade källor i Värmdömoderaterna är dock tveksamma till Nilssons tal om att inte komma tillbaka i en sådan roll.

En lösning som skulle kunna bana väg för Nilsson är om den allt mer oomstritt omstridde ordföranden i Bygg-, Miljö- och Hälsoskyddsnämnden träder tillbaka. Han undgick med en hårsmån en misstroendeomröstning på årsmötet. Om Erik Pettersson avgå skulle det finnas en plats för Nilsson.

På meningarnas fråga meddelar Erik Pettersson att han har bestämt sig för hur han ska göra. Vad han bestämt vill han däremot inte berätta. De han har bestämt sig för kommer han att berätta en annan gång. Uttalande fälls med ett brett leende på läpparna. För paret Pettersson innebär Nilssons inträde i Värmdöpolitiken att man får en nära lierad som leder partiföreningen. Om Nilsson skulle tvingas avgå i förtid däremot kommer detta att drabba paret Pettersson hårt och i ett sådant fall kommer de sannolikt också att få avgå också i förtid.

En ledande moderat beskriver läget som att klanen Pettersson gör ”all in”.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar