07252024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Moderata provvalsresultat klara

Resultatet från det moderata provvalet, försöksnomineringarna är nu klart.

Moderaterna fick i förra valet 15 mandat i Stockholms län. Bland dem som skulle komma in i riksdagen om resultatet i försöksnomineringarna återfinns statsminister Fredrik Reinfeldt. Inte överraskande vinner han försöksnomineringen och det mycket klart.

På andra plats kommer Anna Kindberg Batra och på tredje plats Catharina Elmsäter-Svärd.

Bästa Värmdöbo är Hillevi Engström som placerade sig som 4. Karl Sigfrid kommer på plats nummer 11. En överraskning var att Sofia Fölster närmast vandrade rakt in i riksdagen. Med en 7 placering lär hon hamna där.

Bland Värmdönamnen hamnade Deshira Flankör på plats nummer 24 och nuvarande riksdagsmannen Rue Wickström först på plats 27. Ingen av placeringarna räcker till en plats i riksdagen. Inte ens med en alliansregering.

I Stockholms stad befäste Maria Abrahamsson sin ställning. En andra plats efter Beatrice Ask imponerar. Två juridiska talesmän högst på listan. Vid en alliansvinst talar mycket för att den kompetenta Maria Abrahamsson blir minister. Ask däremot lär inte bli kvar som det. En riksdagsbänk är det enda som lär vänta på henne. Sofia Arkelsten hamnade på plats nummer 4.

Den som placerade sig bäst till landstinget  från Värmdö är borgmästaren och kommunfullmäktiges ordförande Marie Bladholm. En 6 placering fick hon. Därefter kom den tidigare ordföranden för moderaterna i Värmdö Maria Ros jernberg. För henne blev det en 10 placering. På plats 16 återfinns Malin Bellander, med en 19 plats för Elisabeth Dingertz.

Resultatet av försöksnomineringarna till kommunfullmäktige i Värmdö väljer nomineringskommittén när man vill offentliggöra. Stockholms stad publicerade resultaten där redan i veckan.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar