07252024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Moderaternas riksdagslista fastställd

Moderaternas lista till riksdagsvalet för valkrets Stockholms län är nu fastställd, länk. Nomineringsmötet fastställde nomineringskommittén förslag. Det innerbär att listan kommer att få följande utseende när det gäller de första 15 namnen.

1. Fredrik Reinfeldt

2. Catarina Elmsäter-Svärd

3. Anna Kindberg Batra

4. Niklas Wykman

5. Karin Enström

6. Ewa Björling

7. Anti Avsan

8. Hillevi Engström

9. Hanif Bali

10. Ida Drougge

11. Göran Pettersson

12. Maria Stockhaus

13. Erik Andersson

14. Sofia Fölster

15. Fredrik Schulte

Niklas Wykman kan efter valet i september kalla sig för riksdagsman.  Niklas är 32 år gammal och tidigare Muf ordförande. Sofia Fölster som hamnade i försöksnomineringen på plats 7. Ida Drugge placerades också på valbar plats. Dessa tre står för föryngring och är kandidater med anknytning till Muf. Sofia är 22 år och Ida 23 år. Den nuvarande riksdagsmannen Karl Sigfrid hamnade på plats 22 och lär därmed inte komma tillbaka in i riksdagen. Han hamnade på plats 11 i försöksnomineringen.

Maria Stockhaus som är kommunalpolitiker med stark skolprofil. Hon är dessutom ordförande i Sveriges Kommuners- & Landstings utbildningsberedning. Nu verkar det dock bära av till riksdagen. Tanken verkar vara att stärka kompetensen i riksdagsgruppen på skolområdet. En klok tanke.

Den sparkade arbetsmarknadsministern och numera biståndsministern Hillevi Engström från Värmdö kom i försöksnomineringen på 4 plats. Hon flyttas nu ned till plats 8. .  Maria Stockhaus hamnade på plats 15 i försöksnomineringen.

Nuvarande riksdagsmannen Rune Wickström från Värmdö lär inte komma tillbaks till riksdagen. Han placerades på plats 30. Marietta de Pourbaix-Lundin får också lämna riksdagen. En plats 33 lär inte bära dit. Den aggressivt satsande Värmdömoderaten Deshira Flankör placerades på plats 29. En nedflyttning från försöksnomineringens plats 24.

Om moderaterna upprepar sitt valresultat kommer 15 personer in för partiet i valkrets Stockholms län.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar