06232024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Centerns chefsekonom, Martin Ådahl gjorde skillnad

Moderaterna har Anders Borg och socialdemokraterna har Magdalena Andersson. Det är skolade ekonomer som utstrålar kompetens. För sina respektive partier har de blivit vallokomotiv eller snarare en sorts fundament. På något sätt bygger de en image, en trygghet. Allt kan inte gå åt skogen när någon av dessa två styr verkar man vilja säga. Att de sedan inte förmår lyfta partierna, utan minska förlusterna är en annan sak. En finansminister med hårda nypor är nämligen mest uppskattad i kristid.

Detta koncept verkar även centern ha anammat. Martin Ådahl heter han. Mannen sågs i den ekonomiska debatten. Med bakgrund från journalistik och ekonomi och inte minst från chefskapet för den liberala tankesmedjan Fores tyckte centern att han passade för jobbet. Partiet har numera Martin Ådahl som sin chefsekonom. Ett rikt parti som centern har råd med detta. Kanske gör det också att man kommer fram bättre än de andra Allianspartierna i den ekonomiska debatten.

I söndagens debatt var Ådahl efter de två stora, Borg och Anderssson den som uppträdde med störst tyngd.

Man kan undra om de andra mindre partierna följer efter?

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar