10162024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Det här är Donald Trumps vicepresidentkandidat

Han heter James David Vance och är känd som J.D Vance. Han är 40 år och är född i Ohio. Vance är i dag senator i USAs senat. 

Man kan beskriva honom som politiker allt igenom. Vance har dessutom juristexamen. Det finns två kompletteringar. Den en är ett mellanspel som riskkapitalist och den andra som framgångsrik författare.   

Vance är sedan början av 2023 senator för Ohio och nu också republikanernas vicepresidentkandidat. 

Politiskt återfinns Vance som högerpopulist. I ett tal 2021 anklagade han till exempel ”den barnlösa vänstern” för Amerikas problem. Han har uppmuntrat unga människor att skaffa barn. 

Vad gäller klimatfrågan menar Vance att de inte är så farligt med den globala uppvärmningen. Som svar på en radiovärd som hävdade att det inte fanns någon klimatkris sa Vance: ”Nej, jag tror inte att det finns det heller.”[7]

Han motsätter sig abort  Han har sagt att det inte bör finnas undantag för våldtäkt eller incest, Han har formulerat sig så här: ”två fel gör inte ett rätt.” 

Han är mot USA:s militära hjälp till Ukraina.  

Vance är kritisk mot stora teknikföretags inflytande på politiken. Vance vill bryta upp Google och menar att Meta borde delas upp. Han stödjer tullar mot varor från Kina

Vad händer nu?

Senaste artiklarna