07222024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Hänt i Värmdö
Värmdöcentern-Opportunisterna har fört in begreppet ”de fyras gäng” från Kinesiska förhållanden. Begreppet myntades efter kring 1976. I gruppen ingick Mao Zedongs änka Jiang Qing och tre av hennes nära förtrogna, Zhang Chunqiao, Yao Wenyuan och Wang Hongwen. De ställdes inför Kinesisk domstol 1980-81 och dömdes till straff som omvandlades till livstids fängelse.

Bloggen har sökt göra en analys av hur det ser ut med ”de fyras gäng” grupperingar inom Värmdös politik.

Först ut är folkpartiet. Där kan man sällan finna fler än tre personer som tycker samma sak samtidigt och vill stå för det. När fyra folkpartister nämns på samma gång är det mer på temat: vem ska bort? Detta inträffas å andra sidan ganska ofta.

Kristdemokraterna är inte fler än fyra tongivande så där blir detta mer av en sorts mysgrupp. Det är mer en tidsfråga innan man kommer att införskaffa velourkläder till detta gäng.
En som inte får vara med i detta ”de fyras gäng” är den tidigare dalmasen Ulrik ”Allvar” Lindgren. Han muttrar i stället bara och söker ledning i hur Hua Guofeng och Deng Xiaping gjorde för att bli av med de fyra.

Inom moderaterna 

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar