06232024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Staten följer dig på Facebook

Detta inlägg är skrivet av Henrik Alexandersson som också publicerat det på sin blogg, länk. Henrik är välkänd för läsarna av Mårtenssons meningar som en debattör med liberala förtecken

Det är så att man baxnar!

Men jag är inte ett dugg förvånad.

Skatteverket är inne och trålar i våra flöden på Facebook. Byråkrater sitter och kollar på våra uppdateringar, funderar på hur vi har det, tittar på bilder för att upptäcka något beskattningsbart och snokar runt.

Det finns en direkt lina mellan Facebook och staten!

Och det är inte bara på Facebook de ubåtar. För inte så länge sedan hände en liknande sak på Linkedin. (225.000.000 godtrogna människor på ett bräde.)

Och om Skatteverket är där, då är snuten där. Både den med och den utan lösskägg.

Försäkringskassan kan säkert hitta en massa bidragsfusk på Fejan…

Äh va fan, släpp in socialtanterna också! Folkhälsoinstitutet skulle säkert bli glada om de fick vara med. Och socialstyrelsen får vi inte glömma. Kommunerna? I vart fall landstinget – för att kunna planera sjukvård och kollektivtrafik, väl? Vad är väl FRA-shoppen mot Facebook?

Nu är det en gång för alla klarlagt: Sociala medier ligger vidöppna för staten.

Nämnde jag att EU har uppmanat medlemsstaterna att vara hålla ett öga på vad som sker på sociala medier? Vilket nu alltså är precis vad som sker. (Fast EU hade nog tänkt sig övervakning av lite mer ”politisk” karraktär…)

Fatta hur djupt vi har sjunkit ner i övervakningsträsket!

AB | Expressen | SvD

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar