06232024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Värd en hel båtmässa

Han hade samma röda hår som tidigare. Vågorna satt kvar. Nu var håret krusat av gråa vågkammar. Mannen som ofta prövat att vara matcho satt inte ensam vid bordet. Han hade en kvinna med sig. Hon hade ryggsäck. De försökte kommunicera. Kanske visste inte mannen med vågorna hur man gör. I vart fall försökte han.

Rösten lät löjligt silkeslen. Den var helt förställd. Genom detta trodde han nog kunna nå kvinnan. Det lyckades inte speciellt bra. Hon tittade sig runt för att finna en fast punkt att fästa blicken på. Det fanns mycket som intresserade henne. För honom blev situationen allt mer frustrerande. Rösten blev ännu löjligare och förställd.

Jag kom fram mot bordet och frågade och man fick slå sig ned. Han svarade märkligt nog nej.  Satte mig vid bordet bredvid. Inte ens femtio centimeter skiljde borden. Han riktade sig mot mig med orden; Vi kan ta det senare. Det är pappadag, ser du. Han presenterade inte sin dotter utan fortsatte sin hopplösa resa på löjets och förställningens bana.

Dottern började prata. Inte med fadern, utan med mig. Vi presenterade oss för varandra dottern och jag. Hon sa att efter lunchen kom mamma. Hon skulle hämta henne. Pappa skulle fortsätta jobba på mässan hela veckan.

Det var kul med båtarna, men lite långt att gå om man inte fyllt fem år. Nu gällde det att ta sig till de största. Hon ville se just dem. Ibland faller inte äpplet långt från trädet tänkte jag.

Den förställde mannen ändrade plötsligt rösten och lät lika sprucken och sandpappersartad som den brukar. Dottern vände blicken mot pappan och började prata med honom.

En dag i kommunikationsskolan för föräldrar. Enkel lektion: var dig själv. Punkt ett i all meningsfull och förtroendefull kommunikation.

Trots att mannen med den tidigare förställda rösten erbjudit mig att träffa honom räckte det med undervisning för dagen. Det får bli en annan dag.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar