Det har varit sammanträde i kommittén för utlämnande av klockor med datummarkering i Värmdö kommun.
med en parlamentarisk ledningsgrupp för att presentera förslag
till en samordnad struktur och ledningsorganisation, process och
pedagogik för ungdomar, elever med särskilda behov med syfte
att öka kvaliteten inom de ekonomiska ramar som var tänkt när
beslutet om B- och C-ersättning initierades.
4. Att utredningen särskilt får i uppdrag att komma med förslag pa
hur utredning av barn med särskilda behov kan utvecklas, för
bättras och kvalitetssäkras.
5. Att utredningen särskilt får i uppdrag att komma med förslag på
hur kvalitetssäkring och uppföljning för detta verksamhets
område kan utvecklas och förbättras.
6. Att utredningen ska presentera sina resultat senast 2010-12-31,
utredningen ska redovisa sina resultat senast 2010 juni under
tiden till det slutliga förslaget presenteras.”
Detta gjordes i juni, närmare bestämt på kvällen den 15 juni. Sedan dess har det gått 143 dagar. Det motsvarar 39% av ett år utan att något har hänt.
Alla är stressade utom den som är ansvarig för att det som är beslutat ska hinnas med. Den som inte är stressad är det ansvarige kommunalrådet. Han har ju varit ledig ungefär 90-100 av dessa dagar och inte haft tid att ägna sig åt något annat än ledighet. Det är faktiskt cirka 60% av tiden. Så varför vara stressad över det man inte hinner med på en minoritet av tiden?Utredningen har nu 238 dagar kvar för att presentera ett första förslag. Av den möjliga utredningstiden har 40% försvunnit genom att tiden gått.
ML är orolig. Hur ska man hinna? Inget stressar kommunalrådet. Kanske skulle han bli lite stressad av att bära en klocka med datumvisning?
Av beslutet från kommittén för utlämnande av klockor i Värmdö kommun framgår: ”att man beslutar tilldela det aktuella komunalrådet en klocka.” Man skriver i sin motivering. ”I detta speciella fall räcker det inte med en klocka med datumvisning. Det krävs en klocka som även visar månaden för att det ska bli fart på kommunalrådet och att han förstår att tiden går och att utredningen kan löpa risk att inte hinna med vad man ska och göra det med hög kvalitet.”
Hur man ska bota kommunalrådets skräck för att fatta en penna och formulera utredningsdirektiv eller formulera direktiv till någon som formulerar direktiven vet ännu ingen.
En sak är klar. Om elev i Värmdö skolor skulle lämna in med en uppsats 143 dagar för sent hade han eller hon blivit underkänd. Nu är det här ett kommunalråd och det gäller mellan 50-70 miljoner kronor av kommunens medel så verkar det inte spela någon roll.
I får i vart fall får man hoppas att straffet inte blir kvarsittning.
För det skulle ju kosta kommunen ännu mera pengar. Uppskattningsvis kostar kommunalrådets underlåtenheten mellan 5-10 öre i utebliven skattesänkning, men det är ju bara medborgarnas pengar.