05202024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Trovärdighet i integritetsfrågorna grundlägger alliansens valseger 2010

Henrik Alexandersson gör upp räkningen med den borgerlighet som baxade igenom FRA lagen, länk. Att socialdemokraterna skulle försvara individen mot samhällets kontrollkrav var det väl inte så många som trodde. Thomas Bodström säkerställer att den trovärdigheten bibehålls på en låg nivå för socialdemokraterna. 

I valets slutskede får framförallt moderaterna betala den FRA nota som legat i baren. Många insiktsfulla liberaler undrar vem man kan lita på. Det enklaste valet för många blir en missnöjesröst. För frihetsivrare blir piratpartiet då ett relativt lätt val.

Lena Melins förklaring i Aftonbladet om att piratpartiet är ett resultat av skickliga pr-konsulters arbete klingar falskt. Svaret gå i stället att finna i ett brustet förtroende. Därför växer missnöjet. 
Ett oprövat parti blir lättare att pröva när man är besviken. Det är detta framförallt moderaterna får känna av i valets slutskede.
De försök som socialdemokraterna gör till att driva smutskastning lär inte få någon annan effekt än en negativ sådan. Här ligger inte hotet. I stället gäller det för Alliansen att komma upp på rälsen igenom efter urspårningen i FRA och IPRED frågorna.
Trovärdighet i integritetetsfrågorna, modernisering av upphovsrätt och patentlagstiftning lägger grunden för en borgerlig valseger 2010. 

Andra medier: Aftonbladet,

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar