05282024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Bonde söker inte fru

Hänt i Värmdö

Från vanligen välunderrättade källor inom folkpartiet liberalerna i Värmdö meddelas det att Peter ”Bonden” Bondesson kandiderar till riksdagen. Samme källa vill inte uppge om det är en spark snett upp till vänster eller höger. Att det är en spark förefaller dock ganska klart.

Källan meddelar bara kort att nomineringarna till den kommunala listan kommer att fastställas inom 14 dagar. Av sammanhanget förstår man att nämnde Bonde inte förväntas toppa kommunfullmäktigelistan i Värmdö.

Vad vi ser här är inte ett fall av Bonde söker fru. Denne bonde lär redan ha en.
Sannolikt ser vi i stället en beskrivning av schackreglerna i praktiken. Bonden kan bara gå ett steg framåt, förutom första draget som ger möjlighet till två steg. När Bonden har gått två steg är det bara ett steg framåt som gäller. I och för sig kan Bonden slå snett till höger eller snett till vänster. Det är inte möjligt att slå rakt fram. Det verkar som om Bonden i folkpartischacket försöker slå snett framåt åt något håll. Längre bak i partileden sker rockader.
Starkare pjäser byter plats.
Glöm inte att Bonden alltid löper en risk att slås ut av starkare pjäser på brädet
Undrar vad detta kommer att innebära.
En sak är säker. Magister Björklund har ingen aning om vem Bonden är.
Så hur Bonden kan sitta i magister Björklunds råd kring skolan är en gåta.
Det finns bara en lösning på detta problem. Rådet möts på distans.
För det är väl inte så att Bonden har varit lite oförsiktig med sanningen.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar