06212024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Affären mellan Geely och Ford om Volvo verkar ha räddats

Nu ser Kinesiska staten till att Geely inte tvingas göra en ”Koenigsegg” och dra sig ur affären om köp av Volvo i sista stund, länk, länk.

Under en tid har initierade bedömare noterat att Geely inte haft tillräckligt med kapital för att genomföra affären med Ford om köp av Volvo PV. Det var därför väntat att affären skulle så i stöpet inom kort. Genom att det statliga investmentbolaget i staden Daqing med samma namn nu går in som finansiär är finansieringen löst.

På ett sätt kommer denna lösning att innebära en finansiell trygghet för Volvo PV. En faktor som dock kan ställa till med problem i framtiden är hur EU kommer att tolka inhoppet vad gäller stadsstödreglerna. Här kan det skapas problem framförallt när det gäller andra typer av lån, garantier och bidrag för produktutveckling.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar