06232024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Moderaterna efter Reinfeldt

Moderaterna letar partiledare och det verkar man ha funnit i Anna Kinberg Batra. Kortsiktigt är ett av problemen att hon inte väljs förrän i mars nästa år. Det försvagar moderaterna och öppnar upp för att man förlorar initiativet i oppositionsarbetet.

Kinberg Batra var tillsammans med Ulf Kristoffersson de starkaste kandidaterna till posten som partiledare. Catarina Elmsäter Svärd var aldrig en kandidat till högsta toppen. Däremot kommer hon att finnas i toppskiktet för moderaterna. En annan kvinna som stärker sina positioner är Anna König Jerlemyr som kommer att vara en ledande moderat. Dessutom är hon verksam i Stockholm.

För moderaterna gäller det nu att först återvinna förtroende i Stockholms stad och län. Utan det kommer man inte att bli en valvinnare. Moderaterna är som inget annat parti i Sverige beroende av just huvudstaden. Det innebär självklart inte att resten av Sverige är ointressant, men motorn för moderaterna ligger i Stockholm.

Kombinationen Stockholm och att stärka starka fästen ute i landet måste bli strategin. Det innebär också att partiet behöver en ny partisekreterare. Kent Persson lyckades aldrig i sin roll. Valet av nästa partisekreterare är kanske nästan lika viktigt som val av ny partiledare.

Ett nytt partiprogramarbete måste sättas igång. En kombination av att bevara de nya moderaterna och en återgång till att skydda en del kärnvärden som t.ex. försvaret bör vara en viktig ingrediens. Vidare bör moderaterna satsa på en maximal inkomstskatt (marginalskatt) på 50%. Precis som skattebetalarna propagerat för i många år

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar