04222024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Nalle på hal is

Hänt i Värmdö

I morgon är det politikerutbildning på Djuröbadens hotell. Så som läsare av bloggen noterat är det vad gäller vissa av oppositionspartierna bara av Lars Erik ”Nallen” Alversjö godkända som kan bli deltagare. Initialt har man dessutom satt kriterierna för vilka som får delta på ett sådant sätt att många lämpade är exkluderande. Det borde vara så att man utbildade så många som möjligt. Nallen verkar däremot vilja se kunskap som makt. Då gäller det att i stället utbilda så få som möjligt.
Bloggen kan precis som några ledande oppositionspolitiker undra över om det är korrekt att det är just Nallen som gör urvalet. Han är ordförande i kommunstyrelsen. Nu kan det vara så att den som borde avgöra vem som får komma i stället är borgmästaren och ordföranden i kommunfullmäktige fru Petterson från Möja. Skulle så vara fallet blir det hela ännu mer pinsamt för en allt mer trängd Nalle.
Inför utbildningen i helgen visar det sig att samarbetet gnisslar betänkligt på sina håll och kanter inom den styrande kollisionen för Värmdö. Förtroligt talar en del ledande kollisionspolitiker om att de börjar bli dags att leta efterträdare till Nallen. Ännu så länge håller moderaterna honom om ryggen, men han är omstridd även bland de egna.
Bloggen menar att det är stor sannolikhet för att Nallen kommer att vara tvungen att lämna sitt uppdrag i förtid. Det pågår nätverkande inom moderaterna som kan bli av stor betydelse för detta.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar