06202024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Tips till ett årsmöte

Hänt i Värmdö

Här är frågorna som moderaterna borde göra till sina på sitt årsmöte i morgon.

1. Hushålla med skattepengarna. Det görs inte, trots att ledande politiker gång på gång påstår det. Sanningen är att det går att sänka skatten rejält och samtidigt öka kvaliteten i verksamheterna.
Målet vad gäller skatten borde var en kronas skattesänkning under denna mandatperiod. För 2012 bör skatten sänkas med 50 öre.
2. En organisation som suger kraft, är oklar och som innebär dubbelarbete är inte bra. Det förstår alla utom de ledande politikerna i Värmdö. Nu är det dags att släppa prestigen och skapa en slimmad och effektiv organisation. Till soptippen går den så kallade köp-sälj organisationen. Ingen sörjer, utom dem med prestige.
3. Kompetenta och engagerade politiker. Det finns sådana, men få av dem finns på ledande uppdrag. Ett exempel är moderaternas ledande kompetens, Göran Jansson. Han skulle kunna innebära ett kompetenslyft. En annan är Bo Bladholm, tidigare ordförande i kommunfullmäktige i Stockholms stad. Varför släpps inte dessa fram? Kanske för att man är rädd för just kompetens.
4. För många politiker har sitt levebröd i politiken. Det krävs bara ett kommunalråd för majoriteten och lite mindre än ett för minoriteten. Här finns många glada miljoner att spara. Orföranden och viceordföranden i nämnder ska självklart ha betalt. Sammanträdesresättningar är inget fel. De skapar transparens
5. Bilism är inte en sjukdom- det är en rättighet. Lös trafikproblemen i Hemmesta. Börja planera en miljövänlig förbifart Hemmesta. Att göra som idag och sticka huvudet i sanden straffar sig.
6. Klimatsmarta lösningar, en av de bästa skolorna i länet och vård är alla tre prioriterade områden. Fokusera på dem och skapa breda lösningar.
7. Lyssna, tag intryck av medborgarna och tjafsa mindre.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar