07252024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Dags att spara?

Hänt i Värmdö

Vem ska hantera dina pengar?
-Är det politikerna eller du själv?
Den politiska organisationen i Värmdö kostar ganska stora pengar. När bloggen ställer frågan om man kan minska dessa kostnader på ett möte härförleden får ett kommunalråd något stelt i blicken.
-Det kan man först göra efter år 2014, dvs efter nästa val, menar han. Skälet till att just detta är hugget i sten är att partierna kommit överens om att så ska det vara. Om verkligheten talar för något annat struntar han i.
Bloggen menar att vanliga fritidspolitiker, dvs de som sitter i en nämnd eller tåv och har ett vanligt arbete är en av de största tillgångarna i demokratin. Dessa ska man slå vakt om.
Det som är mera komplicerat är de cirka 11,4 årsarbetstiderna som går åt till att fast arvodera politiker. Till detta kommer olika typer av partistöd och att Värmdö kommun har anställt medlemmar i de politiska partierna som så kallade politiska sekreterare.
Vad dessa gör är säkert för många höljt i dunkel och även för bloggen.
Totalt talar vi om nästan 15 årsarbeten som är politiskt anställda. Det borde vara möjligt att minska ganska rejält.
Bloggen kan berätta lite om dessa politiska sekreterare.
En sköter en hemsida varannan månad i genomsnitt. En annan är heltidsanställd på en revisionsbyrå och anställd totalt 117%. Det borde nästan vara olagligt. Bloggen undrar om revisionsbyrån tycker att det är bra reklam för dem?
Ytterligare en annan kokar kaffe och köper smörgåsar. En annan hade svårt att få pengarna att räcka till kattmat och fick extra pengar genom att bli politisk sekreterare.
Man kan verkligen fråga sig om det är väl använda skattemedel?
Cirka 3,5 årsarbeten av kommunala medel går till politiska sekreterare.
Bloggen menar att visst kan partierna behöva hjälp med att får fram underlag och för det krävs det resurser. Tyvärr missbrukas systemet med politiska sekreterare. Ovanpå detta får partierna partistöd i reda pengar varje år.
Bloggen menar att det är dags att halvera resurserna till de politiska sekreterarna. Använd pengarna till att sänka skatten i stället. Antalet kommunalråd borde också kunna halveras.
Ge dessa pengar till skattebetalarna genom att sänka kommunalskatten!

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar