07252024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Storm kring Bygg-, Miljö- och Hälsoskyddsnämndens ordförande, Erik Pettersson

Hänt i Värmdö
Erik Pettersson sitter kvar.
I en intervju för bloggen meddelar Erik Pettersson att han inte kommer att avgå från vare sig uppdraget i  kommunstyrelsen eller som ordförande i Bygg-, Miljö och Hälsoskyddsnämnden. Erik Pettersson säger sig: ”inte se några problem” med sina uppdrag när hans hustru Monica bli kommunstyrelseordförande. Han säger sig vara vald ”på egna meriter”. Några jävsproblem ser han inte heller. I intervjun ställer han sig helt oförstående till att det kan finns synpunkter  på lämpligheten av att herr och fru Pettersson sitter i de positioner man kommer att göra efter den 29 augusti.

Ledande medlemmar och politiker inom moderaterna som bloggen talat med och som önskar vara anonyma uttrycker sin förvåning över Eriks Petterssons uttalande.
En person med ledande befattning säger att ”det är högst olämpligt och närmast stötande att Petterson inte självmant avgått. Han borde klargjort att detta var hans avsikt redan på medlemsmötet i måndags”. En annan säger: ”att man måste nu agera i denna fråga skyndsamt”. Det är högst olämpligt.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar