04132024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Skäms Miljöpartiet för Svenska Flaggan?

Sista kommunfullmäktigemötet på Värmdö behandlades en motion om att den svenska flaggan skall sitta i fullmäktigesalen. Debatten pågick i nästan en timme. Majoriteten hade föreslagit avslag på motionen. Miljöpartiets företrädare föredrog en något märklig förklaring. Han förolämpade den svenska flaggan. Påstod att det skulle vara närmast rasistiskt att vara för förslaget. Nya svenskar skulle känna sig utanför. De nya svenskar jag talat med är stolta över svenska flaggan. Den står för det vi svenskar är stolta över. Demokratin, jämlikheten, allas lika rättigheter, det solidariska samhället. Flaggan är för något, inte emot. I Sveriges riksdag finns svenska flaggan samt EU flaggan. I många fullmäktigeförsamlingar likaså. På Sveriges nationaldag delar konungen ut en flagga till ett antal förtjänta organisationer. Dom uppskattar det mycket att få ta emot flaggan på Skansen. En glädjens dag.

Vi moderater förde i början av 90 talet en kampanj för Sveriges flagga, präglade en flaggnål. Ett av skälen var att flaggan tillhör svenska folket, ingen enskild organisation, skall göra anspråk på den.

Det var märkligt att ingen mer än Kristdemokraterna, i den styrande majoriteten, försvarade flaggan i debatten. Tyvärr röstade dom inte för.

Det är inte den största politiska frågan för oss Värmdöbor, men skälet att motionen kom från Sverigedemokraterna och därför rösta nej, är dåligt. Samt Miljöpartiets negativa syn på vår flagga är upprörande. Det var om flaggan skulle vara i fullmäktigesalen ni röstade om.

Hur länge skall moderaterna regera med miljöpartiet på Värmdö?

Såg fotbollsmatchen Sverige – Argentina, glädje, flaggor. Tyvärr dåligt resultat, men grattis Argentina.

Bo Bladholm

Stadsfullmäktiges ordförande 2006-2010

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar