04142024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Hans Jangeby: Därför lämnar jag moderaterna

Vill bara meddela att jag sagt upp mitt medlemskap i moderaterna för ett par dagar sedan. Det går inte påverka inifrån utan att ha gjort en ”karriär” i partiet. Det spelar ingen roll vilka förnuftiga argument man har om man är ny medlem. Det var nog rekord i kort medlemskap med 2 månader. Så här i efterhand blev det endast i studiesyfte.

Partiets årsmöte och ett förberedande möte inför Ks var tillräckligt för att verifiera Ann-Marie Paulssons bok ”Knapptryckarkompaniet” i kommunen.
Intriger och olika maktcentra är fascinerande att studera inom partiet men det inget jag vill ta bli en del av.

Tyvärr hjälpte det inte att jag vädjade till nyvalde ordförande Jonas Nilsson och andra högt uppsatta moderata företrädare att tillmötesgå Kyrkskolans föräldrars önskemål och ge efter för prestigen och den förödande blockpolitiken som är skadlig för demokratin.

Nu har Värmdökoalitionen att inom kort en folkomröstning att ta hänsyn till i ett av valen nästa år. Bättre vallokomotiv för oppositionen får man nog leta efter. Ett vallokomotiv som majoriteten själva skapat.

Jag vill i stället verka verka för demokratin och det gör jag bäst genom att inte vara med i något parti som är baserat på något av 1800-talets ideologier och nuvarande partistruktur som har 100 år på nacken, i ett helt annat samhälle.

Istället blir det en kamp för uppgradering av vår svenska representativa in-direkta demokrati där kommuninvånarna kommer få möjlighet till större inflytande mellan val och medborgardialoger värda namnet.

Jag är också trött på partiföreträdare och fortroendevalda som ljuger rent ut. De som säger en sak men gör motsatsen. Ingen nämnd och ingen glömd. För man ska väl kunna lita på sina förtroendevalda och på vad de säger?

Den 24 maj lämnar vi in folkinitiativet och begäran om en folkomröstning. Det blir startskottet för en fördjupad dialog i demokratisk anda med väljare som inte längre accepterar att bli överkörda av maktfullkomliga, arroganta och nonchalanta politiker och partier som visar förakt för demokratin. För sker det igen, kommer det bli ett folkinitiativ, fast då blir kravet nyval!

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar