04142024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Almedalen: Bergman backar

Kommunalrådet Anders ”Ankan” Bergman ansåg att Värmdös ledande politiker skulle inta Almedalen. Genom en kriptångsmanöver och luftburna farkoster skulle den ledande koalitionens ledare inta Visby göra reklam för Värmdö. Att sedan kommunen inte hade några arrangemang verkade inte bekymra finansminister Anders Bergman. Biljetter var bokade och kommunkansliet lämnade den 25 juni följande uppgifter till Mårtenssons meningar :

”Nedan finner du de uppgifter som du efterfrågade idag per telefon om kostnader för Värmdös kommunalråd och oppositionsråd under Almedalsveckan.

5142 boende i stuga för Monica Pettersson under sex dagar

1700 boende i stuga för Anders Bergman under två dagar

Kostnader för övriga kommunalråd och oppositionsråd uppkommer efter resan, när de inkommit med reseräkning för sitt uppdrag i tjänsten/del av tjänst. Det gäller såvitt jag vet Annika Andersson Ribbing och Malin Åberg Aas.

Flygbiljetter kostar cirka 3500-4000 tur och retur.”

Nu visar det sig att den vanligen hårdhudade Anders Bergman fått kunskap om att Mårtenssons meningar fått kunskap om denna resa på skattebetalarnas bekostnad. Därför beslöt sig Bergman för att inte åka, i vart fall inte ännu. Kommunstyrelsens ordförande Monica Pettersson låter meddela att hon åker privat och betalar privat. Heder åt ett sådant agerande.

Om Anders Bergman kommer och lyssnar på Jan Björklunds tal eller ej vet vi ännu inte. Om inte kan man undra var engagemanget finns? Ligger det enbart i att skattebetalarna står före kostnaderna eller finns ett genuint eget intresse? Detta lär visa sig.

Mårtenssons meningar har också spårat borgmästarinnan Marie Bladholm i Almedalen. Hon åker själv och betalar själv och har aldrig funderat på något annat. Det visar på hur man ser  på politiken, födkrok eller intresse. I borgmästarinnans fall är det uppenbart intresse och engagemang.

Mårtenssons meningar har sökt Anders Bergman för en kommentar kring de ändrade planerna utan framgång.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar