04232024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Hillevi och Gunilla talar förtroligt

Här kommer ytterligare ett samtal som kanske har ringts eller kommer att ringas. En gammal bekant Hillevi Engström, länk, länk fast numera  på nytt jobb. Här kommer samtalet som inte blev

-Hillevi!

-Hej Gunilla.

-Om jag trivs på nya jobbet?

-Vad bra att du ringde. Det står en massa om något som heter SIDA här. Jag googlade på det. Betydde viss Aids på franska.

-Ok, det är myndigheten som fixar med biståndet. Det är sjukt där. Då förstår jag det där med aids.

-Du verkar ha fått precis hur mycket stålar som helst av Anders. På mitt förra jobb fick jag nästan ingenting.

-Chefen, han mellan mig och Fredrik. Honom ser man inte av. Det gäller att läsa hans blogg för att veta vad man ska göra. Har du adressen? Vad heter han förresten? Carl. Det är inte han den där kände. Carl Bildt. Det är han. Ja, håller med. Han är sexig och torr, men aldrig här. Förstår det.

-Det kom en italienska hit. Hon såg ut som dockan i Disney på julafton. Hon hette visst Anna Maria. Håret stod åt alla håll. Hon pratade inte så bra svenska.

-Är hon gift med Carl Bildt? Det förklarar saken. Hon hade i vart fall inte portkoden hit.

-Jobbar hon i EU? Hon snackade om pasta hela tiden. Gör Italienare det? Ja, basta var det nog.

-Hon kanske skulle bli chef på SIDA. Hon säger ju basta till fusket. Ni hade redan hittat en generaldirektör? Förstår. Vad ska jag göra med de där utvärderingarna av dig?

-Gillade inte Calle att du gick i ridbyxor. Han tyckte också att bara han skulle ha ridpiska. Nej, jag blir bara körd från Värmdö och hit. Inte med häst och vagn. Det är med chaufför.

-Undrar hur länge man får stanna här? Det är visst val i september nästa år. Du vågade inte vänta? Nej, man funderar på att det inte ska bli möjligt att ta ut pensionsförsäkringarna från 55 år. Det är för djävligt. Så du gick nu och är pensionär med pension resten av livet. För mig, nej jag efterträdde Totto, så jag får arbeta länge än. Afrika, är det inte varmt där?

-Kommunalråd, tror inte det

-Vi hörs Gunilla !

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar