04142024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Nya turer kring Porslinsmuseet

Porslinsmuseet blev som bekant av med sin VD för en tid sedan. Kommunalrådet och styrelseordföranden i Värmdö Bostäder hade ställt Björn Blomqvist inför ultimatum. Antingen det ena VD jobbet eller det andra. Hon hade inte berättat om detta för sin partikollega Agneta Ericsson. Att irritationen är stor hos den senare går inte att ta miste på när Mårtenssons meningar ringer upp Ericsson.

Björn Blomqvist avgick. Aktiviteten blev febril.

Nu visar det sig att just Björn Blomqvist blir ny(gammal) VD för Gustavsbergs Porslinsmuseum. Han tillträder jobbet i dag och kommer att sitta kvar till och med den sista november i år. Turbulensen under de senaste dagarna har varit stor. Under tiden hoppas man ha löst VD frågan.

Styrelseordföranden Agneta Ericsson vet inte om styrelsen kommer att söka efter en extern VD. Ett av skälen är att hon inte tror att det går att få tag i någon. ”Villkoren är för dåliga”. Lönen är 35.000 kronor om året för en tjänst på 20%. Det motsvarar en lön på 175.000 kronor om året.

Turbulensen kring Porslinsmuseet är stor. Underskotten är stora. Man räknade fel på momsen häromåret. Socialdemokraterna vill lägga tillbaka verksamheten som en del av kultur och fritidsnämnden. Anders ”Ankan” Bergmans planerade satsning på ”Upplevelsecentrumet” för 175 miljoner kronor gör också läget besvärligt för museet.  Kommer man att få plats där eller inte. Tvisten med Nationalmuseum från 2012 har inte gjort läget lättare för styrelsen.

Det man undrar mest över är hur miljöpartister gör när man regerar. Pratar med varandra gör man i vart fall inte.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar