04142024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Fru Pettersson är Prinsessa på ärten

Monica Pettersson är kommunstyrelsens ordförande i Värmdö. Det är ett fint uppdrag. Sveriges kommuner och landsting har tagit reda på vad man då ska kallas på engelska. Det finns två lämplig titlar, nämligen Mayor eller Chair of the Executive Comittee. Uppslagsverket wikipedia menar att det är riktigare att tala om Chair of the Municipal board. I vart fall låter det fint eller hur?

Om vi återvänder till politikerna. För Monica Petterssons del innebär det att företräda alla Värmdös närmare 40.000 innevånare. Som de flesta vet är det inte ett jobb eller arbete i vanlig bemärkelse. Att vara politiker innebär att vara tillgänglig ständigt. Det kan vara många som vill ha tillgång till kommunstyrelsens ordförande, allt från medborgare, politiska samarbetspartners, medlemmar i det egna partiet, politiska motståndare, media och medarbetare i kommunen med flera.

Monica Pettersson har tre telefonnummer. Det ena går till Värmdö kommuns växel och har nummer 08-570 470 12. Det andra är ett mobilnummer med telefonnumret 073-988 46 48, registrerat på Värmdö kommun. Dessutom har hon ett telefonnummer registrerat på sig med nummer. 070-511 29 69.

Nu visar det sig att fru kommunstyrelseordföranden Pettersson har synpunkter på vilket telefonnummer man söker henne på.  Medborgare och journalister har fått veta av fru Pettersson att hon likt prisessan på ärten inte vill ha samtal på nummer 070-511 29 69. Då riskerar man att snoppas av, som fru Pettersson själv uttrycker saken.

Om röksignaler är möjliga undandrar sig vårt bedömande. Samtidigt hoppas Mårtenssons meningar inte att detta publicerande av samtliga fru Petterssons telefonnummer ska ses som dold reklam för moderaterna och fru Pettersson.

Mårtenssons meningar trodde att politiker satte en ära i  att vara tillgängliga.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar