04222024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Många i Nacka & Värmdö vill bli riksdagsmän.

I moderaternas försöksnominering är det trångt i Nacka och Värmdöbåsen

Statsrådet Hillevi Engström kan tänka sig att bli riksdagsman. Fiskaren Rune Wickström ställer upp för omval till riksdagen. Kommunfullmäktigeledamoten och nämndordföranden i Värmdö Deshira Flankör vill också till riksdagslistan.

Att Nackabon Anna Kindberg Batra ställer upp för omval till riksdagen hör till lågoddsarna. Nuvarande kommunalrådet i Nacka Anna Öhbom Ekdahl kandiderar till riksdagen. Statssekreteraren  och Nackabon Mikael Sandström hoppas också komma till riksdagen. Ekonomistudenten Sofia Fölster kandiderar som en av de yngre. Hon är 23 år och bor i Nacka.

Nacka har stor sannolikhet att få 2-3 namn på valbar plats, givet att partiet gör ett valresultat i paritet med valet 2010. I annat fall torde 2 riksdagsmän vara mer sannolikt.

För Värmdös del ser det ännu mer trångt ut. En riksdagsman är sannolikt det man kan räkna med en person på valbar plats.

I första hand lär kampen stå mellan fiskaren Rune Wickström och statsrådet Hillevi Engström. Det mesta talar nog för att Hillevi Engström tar hem platsen.

Deshira Flankör är ny i politiken och ny i moderaterna ändå kandiderar hon till riksdagen. Många vill nog se om hon är en långdistansare eller bara en sprinter.

Bland Nacka-kandidaterna är Anna Kindberg Batra självskriven.

Kampen mellan Mikael Sandström och Anna Öhbom Ekdahl kan bli hård. Sannolikt ligger Anna Öhbom Ekdahl aningen bättre till med ett något starkare lokalt stöd. Glöm i sammanhanget inte bort att Mats Gerdau lämnade riksdagen för att bli kommunstyrelsens ordförande i Nacka. Sofia Fölster är en outsider som kan överraska.

Att statsminister Fredrik Reinfeldt toppa lär toppa listan är ingen djärv gissning

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar