04182024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Nya och gamla namn till fullmäktige i Värmdö

2014 är det dags för val till kommunfullmäktige. För moderaternas del är det dags för provval eller det som kallas för försöksnominering.

En av överraskningarna är att kommunalrådet Peter Frej inte ställer upp till omval. Han har varit verksam som tung kommunalpolitiker med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor under snart åtta år.

Det gör heller inte Bygg- Miljö- och Hälsoskyddsnämndens ordförande Erik Pettersson. Han har under senare år blivit allt erm omstridd och väljer nu att inte ta strid. I och med 2014 års utgång sitter Petterssons inte med i kommunfullmäktige. Hans hustru kommunstyrelsens ordförande Monica Pettersson ställer däremot upp frö omval.

Kommunfullmäktiges ordförande Marie Bladholm stället upp till omval både kommun och landsting.

En som storsatsar både till riksdag och kommun är det politiska stjärnskottet Deshira Flankör.

En del av kommunfullmäktigeledamöterna som valdes in vid valet 2010 stället inte heller upp.

En som definitivt ger upp Värmdöpolitiken är Göran Jansson. Han var tidigare starkt namn, men har inte synts till på fullmäktige, trots att han är vald. Nu tar han konsekvenserna och ställer inte upp till omval.

Bland dem som blandar sig i leken är förra ordföranden för moderaterna i Värmdö Maria Ros Jernberg. Statsrådet Hillevi Engström vill också bli kommunfullmäktig i Värmdö.

Den tidigare it VDn Carl-Emil Sundberg vill också bli kommunfullmäktig.

Som Mårtenssons meningar tidigare har nämnt stället den avsatte tidigare kommunstyrelseordföranden Jonas Nilsson upp igen.

Även redaktören för Mårtenssons meningar ställer upp i valet till kommunfullmäktige.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar