04222024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Massövervakning, damage control och förräderi

Den liberale och  frihetlige debattören  Henrik Alexandersson reflekterar i denna artikel över den vad som sker i debatten om massövervakningen som Amerikanska NSA avslöjats göra.  Artikeln har också varit publicerad på Henrik Alexanderssons blogglänk

Märker du vad som just håller på att hända vad gäller massövervakningen?

Man håller på att ”städa upp” vad gäller avlyssning av politiska ledare. Misstag kan ha skett. Systemet skall ses över. Överenskommelser sluts som skall förhindra sådant här i framtiden. (Vilket man förvisso ändå inte skall lita på.)

Om man bara ägnar frågan förströdd uppmärksamhet, då kan medias rapportering få en att tro att det där med massövervakningen är på väg att styras upp.

Så om man inte tänker på det, då är det lätt att missa att man knappt har berört övervakningen av vanligt folk med ett ord. Räkna kallt med att man har tänkt sig att den skall fortsätta, med allas goda minne.

Det samma gäller den del av massövervakningen som kan ses som ekonomiskt spionage, riktat mot företag. Ju mer vi får veta om vad som sker, ju mer blir det uppenbart att olika länder (inte bara USA) använder sin övervakningsapparat för att ge sina egna företag ett övertag över utländska.

Sedan finns det delar av NSA:s damage control som kanske inte direkt gjuter olja på vågorna. Till exempel påståendet att det inte är NSA som har spionerat på utländska politiska ledare – utan de europeiska staternas egnaunderrättelsetjänster, som sedan har givit materialet till USA. Vilket i så fall måste vara så nära förräderi man kan komma.

Henrik Alexandersson

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar