04192024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

JM stämmer Värmdö kommun på 44 miljoner

Värmdö kommun är i luven på en del av sina partners. Man verkar ha fått guldkort hos Nacka tingsrätt. Vi har tidigare berättat om tvisten med Nationalmuseum och med en advokatbyrå som man haft ramavtal med. Sedan får man inte glömma slamtömningstvisten, ingen skitsak. 13,5 miljoner ligger i potten för skattebetalarna där.

I Charlottendal har det varit oklart om kommunen varit överens med JM om man får bygga bostäder på en förskoletomt man fått köpa för en krona. Vissa menar att JM och kommuns inte är överens. Andra menar att man är överens. Någon ytterligare menar att man är överens om enbart en sak. Att man inte är överens. Ytterligare någon menar att om det finns en konflikt gäller den hur Värmdö kommun får använda förskoletomten. Den borde inte få användas för att bygga bostäder som kommunen planerar.

Missa förresten inte youtubeklippet på första sidan av Mårtenssons meningar. Där får man en av parternas åsikter om vad man är överens om.

Nu har svaret kommit på hur överens Värmdö kommun och JM är. Nacka tingsrätt har fått ta emot en stämning från JM mot Värmdö kommun. Byggbolaget stämmer Värmdö kommun på 44 miljoner. Det är vad bolaget anser att kommunen borde betala för sitt avtalsbrott. JM har åsikten att kommunen borde lämnat tillbaka förskoletomten om  man inte skulle bygga förskola. Att bygga ungdomsbostäder är säkert lovvärt, men det bryter mot avtalet. Priset måste då bli mycket högre om man får tro JM.

Tunga kommunpolitiker utanför Värmdö som Mårtenssons meningar talar med undrar varför saken hamnat i domstol. De menar att man brukar ganska enkelt kunna lösa konflikter som denna. Att hamna i domstol med en stor markägare är onödigt. De flesta kommuner hade gjort upp och hittat en lösning.

Så är det inte Värmdö. Där löser man konflikter i tingsrätten.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar