04122024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Värmdömoderaterna: Exit Nilsson

Hänt i Värmdö

När moderaterna i Värmdö samlas till årsmöte den 13 mars är det  bland annat för att sätta punkt för ett misslyckat försök till come-back. Den avsatte, tidigare kommunstyrelseordföranden Jonas Nilsson blev för ett år sedan ny ordförande för den moderata partiföreningen. Många lyfte på ögonbrynen. Andra formulerade oro. Ytterligare några talade om de negativa konsekvenserna av valet.

Valberedningens ordförande Elisabeth Dingertz talade sig väl för Nilssons återkomst. Hon fick betala ett högt pris för experimentet. I dag återfinns hon inte på landstingslistan och är förpassad till undanskymd plats på kommunfullmäktigelistan. Hennes syn på Nilsson har numera kritiska förtecken. Valberedningen tvingades hon dessutom lämna.

Herr Nilsson själv verkar ha uppfattat situationen. Valberedningen föreslår att Nilsson ersätts av Magnus Norberg. Ett ganska ovanligt och drastiskt steg ett valår. Diplomatiskt lär Nilsson ha undsluppit sig att hjälpa till i kampanjarbetet.

Klart är att företrädare som Mårtenssons meningar varit i kontakt med drar en lättnadens suck. Come-back försöket har inte fallit på att Nilssons idéer varit dåliga. På många sätt är han väl förankrad i den moderata idévärlden. Däremot är det ledarskapet som brister. En ledande moderat som önskar vara anonym menar att Nilsson inte har lärt sig av sitt tidigare misslyckande som kommunstyrelseordförande.

För Jonas Nilsson återstår nu att dra sig tillbaka till sitt arbete som ”blomsterkung” i partihallarna.

Det är bara att önska herr Nilsson lycka till där!

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar