05172024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Värmdö: Annika Andersson mest populäre politikern

Nu pågår den slutliga rösträkningen i valet till Värmdös kommunfullmäktige. Personrösterna räknas. Man är inte färdig ännu. 20 av 34 valdistrikt är räknade så det kan ske förändringar.

Vem som är Värmdös populäraste politiker råder det ingen tvekan om. Annika Andersson Ribbing har hittills 528 personkryss totalt.Att jämföra med Lars Bryntessons 718 i valet 2010. Med tanke på hur mycket mera känd Bryntesson var och att kryssen inte är färdigräknade är detta definitivt en personlig framgång för Andersson Ribbing.

Föga förvånande leder kommunstyrelsens ordförande Monica Pettersson i den moderata krysstävlan. Hon har hittills 98 röster i Ingarö Gustavsbergs valkrets. Lars Erik Alversjö fick i förra valet från motsvarande position hade i 194 kryss. I den andra valkretsen, Värmdö Djurö hade Lars Erik Alversjö 298 kryss i förra valet. Monica Pettersson har hittills 227 kryss.

I Ingarö Gustavsbergs valkrets kommer därefter Jasmin Farid med 61  röster. Malin Bellander har 45 kryss och kommunfullmäktiges ordförande Marie Bladholm har 41 kryss.

I Djurö Värmdös valkrets ligger Marie Bladholm på plats 2, 97 kryss får hon. Deshira Flankör hamnar hittills på 87 kryss. För moderaternas toppkandidat Deshira Flankör måste det relativt låga antalet kryss vara en besvikelse. Hon verkar vara mera populär internt än hos väljarna.

Bland centerpartisterna har Ina Ununger 40 av de 50 röster som krävs för att bli personvald i Gustavsbergs Ingarös valkrets. Där hade hon i förra valet 85 kryss. Mindre populär verkar budskapet vara från väljarna.

Vem som är närmst Gud på Ingarö bland kristdemokraterna finns det ingen tvekan om. Stefan Dozzi får 101 kryss mot Per Olof Franssons 52 kryss. Det betyder med största säkerhet att Fransson inte kommer in som ledamot i fullmäktige.

Folkpartiet får med all sannolikhet en personvald i Ingarö Gustavsbergs valkrets. Manuel Lindberg har hittills fått 116 kryss. Han stod på 9 plats och är helt plötsligt den mest populära folkpartisten. En farlig position. De två senaste personkryssegrarna, Olle Markstedt och Roland Ekstrand har närmast mobbats ut. Så vi får verkligen hoppas att det går bättre för Manuel. I andra valkretsen lär Anders Gullander bli personvald med 55 kryss. Som förstanamn på listan hade han kommit in i alla fall. Gary Baker har  38 kryss i Ingarö Gustavsbergskretsen. Han behöver 12-15 till kryss för att bli personvald. Sannolikheten är ganska låg för att detta kommer att inträffa.

Vem som är mest populär bland miljöpartisterna råder det ingen tvekan om. Malin ”Måsen” Äberg Aas har hittills fått 128 kryss. Det gör att hon slår Max ”Lemuren” Ljungberg rejält. Han har hittills fått 91 kryss.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar