05172024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Värmdö: Får mindre koalition ?

Resultatet från kommunfullmäktigevalet är inte fastställt. Det hindrar inte att förhandlingar har inletts om hur Värmdö ska styras.

Maxisterna, dvs miljöpartiet vill att Max Ljungberg ska vara kommunalråd på heltid. I vart fall vill Max Ljungberg det. Dessutom vill Ljungberg göra sig av med kristdemokraterna. Koalitionen ska bestå av tre partier menar han.

Folkpartiets förhandlingsdelegation leds av Anders ”Ankan” Bergman. Han menar att det ska vara en Tripp-Trapp-Trull-koaltion. Kristdemokraterna ska bort. Bergman själv aspirerar på att sitta kvar som ordförande i Värmdö hamnar. Då passar lösningen perfekt, i vart fall för honom. Dessutom innebär lösningen att Bergman sitter kvar och drar i trådar i bakgrunden. Han styr utan att synas. Bergman pressar på gentemot moderaternas kommunstyrelseordförande, Monica Pettersson. Han menar att det ska gå fort.

Fru Pettersson har ett problem. Det är inte säkert att en ”Tripp-Trapp-Trull-koalition” faller i god jord inom det egna moders partiet. Samtidigt funderar hon på om det är möjligt att driva fram lösningen så snabbt att det blir omöjligt för de egna att säga nej. Formellt ska beslutet fattas av den snart valda kommunstyrelsegruppen.

Telefonerna går varma. I slutna rum diskuteras det. Makten står på spel och en del arvoden också.

Mycket talar för att det blir en ”Tripp-Trapp-Trull-koalition”. Offentliggörandet kan komma snart

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar