04162024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Värmdö: Tripp Trapp Trull mot Allians

Vad händer med miljöpartiet, Maxisterna efter valet? Själv hoppas man sitta kvar och kunna regera. Helst med ett ökat inflytande. Problemet för partiet är att dess förstanamn, Max Ljungberg på många sätt är sista namn på listan över dem övriga partier vill samarbeta med.

Det funderas bland andra partier. Hur ska Värmdö styras? Även Maxisterna funderar och söker lösningar.

Ett Alliansstyre skulle ge 26 mandat. Det räcker för att styra i majoritet. Oron är centerpartisten Ina Ununger. Går hon att samarbeta med? I valet mellan Ljungberg och Ununger verkar många tycka att den senare, i vart fall är värt att pröva. För många borgerliga är dessutom en traditionell Allians á la den på riksplanet attraktiv.

Anders ”Ankan” Bergman i folkpartiet vill däremot ha en ”Tripp-Trapp-Trull-koalition”. Den ska bestå av moderaterna folkpartiet och miljöpartiet. 27 mandat skulle man få. Problemet för ”Ankan” Bergman, hur mycket han än trycker på är att moderaterna är tveksamma. Monica Pettersson skulle få svårt att förankra en sådan lösning. ”Ankan” inser att denna lösning ger folkpartiet mest makt. Frågan är bara om han går i takt med de egna. Kanske är det dags för ”Ankan” att simma vidare och ägna sig åt barnbarn och resor i stället?

Sonderingarna fortsätter och ”Tripp-Trapp-Trull-koalition står mot ett traditionellt Alliansstyre.

Sannolikt blir det Allians

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar