04192024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Värmdö: Vad händer med de nya Maxisterna ?

I Värmdö kommun gick valet i allt väsentligt som förväntat. Moderaterna minskar två mandat och folkpartiet ökar ett. Centern minskar med ett mandat och sverigedemokraterna fördubblar till fyra mandat. Socialdemokraterna står still, precis som de nya Maxisterna (namnet efter förstanamnet på miljöpartiets kommunfullmäktigelista, den omstridde Max Ljungberg).

Koalitionen kan välja att göra sig av med Maxisterna och regera i minoritet. Sannolikt vore detta bäst för Värmdö. I annat fall blir det ”business as usual” med koalitionen.

Inom moderaterna krävs ett avgörande om ledaren ska heta Monica Pettersson eller Deshira Flankör. I denna maktkamp är läget osäkert. Avgörs den inom ganska kort tid kommer sannolikt moderaterna att hamna i opposition

Om folkpartiet, kristdemokraterna och miljöpartiet vill kan man bilda en ny ”ohelig” allians tillsammans med socialdemokraterna. Detta bygger på att socialdemokraternas Annika Andersson agerar snabbt. Kanske hon gör det?

Valvinden från riket har i allt väsentligt blåst på samma sätt i Värmdö. Det är moderaterna som minskar och socialdemokraterna som står still. Enda stora skillnaden är ett folkparti som är betydligt piggare lokalt än i riket.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar