04122024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Värmdö: Max minimerar

Den ledande skolpolitikern Max Ljungberg, miljöpartiet lämnar den aktiva politiken i och med årsskiftet, enligt initierade källor. Han kommer enbart att sitt kvar i fullmäktige, menar samma källor.

Den senaste tiden har motgångarna för Ljungberg radat upp sig.

I kommunfullmäktigevalet förlorade han krysskampen mot Malin ”Måsen” Åberg Aas som stod på andra plats på listan.

Mycket beroende på samarbetsproblemen med honom som person inom koalitionen slängdes miljöpartisterna eller som altt fler säger ”marxisterna” ut. I stället kommer nu en traditionell allians med förebild från riksplanet att styra.

Ljungberg och Anders ”Ankan” Bergmans ide´om att kasta ut kristdemokraterna och bilda en tripp trapp trull koalition mellan moderater, folkpartister och miljöpartister stötte på patrull. Moderata medlemmar ville inte höra talas om den lösningen.

Ljungberg hade satsat högt inför den nya mandatperioden. Tjänstledighet på 100%, enligt initierade käller för att bli kommunalråd. Nu verkar nästa karriärsteg för honom bli ett rektorsjobb efter avslutad rektorutbildning.

Värmdöpolitiken lär bli lugnare med exit Max. Några ledande tjänstemän menar i samtal med Mårtenssons meningar att exit Ljungberg också en lite bättre arbetsmiljö och en gnutta mer arbetsglädje.

Värmdöpolitiken får en Mini-Max att förhålla sig till.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar