04182024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Svartbyggare blir Byggnämndsordförande?

Den kontroversiella moderata moderatpolitikern Deshira Flankör väntas bli vald till  ordförande i Bygg-, Miljö- och Hälsoskyddsnämnden (BMH nämnden) i Värmdö. Valet är omstritt. Trots detta finns Flankör som förslag vid kommunfullmäktiges möte i kväll. 

Efter en uppslitande strid i moderaterna på Värmdö vann den hårtslående Deshira Flankör i votering mot Malin Bellander och blev därigenom moderaternas ordförandekandidat till BMH-nämnden. Med några få rösters övervikt och en uppslitande stämning tog Flankör hem spelet.

Valberedningen med Ann Fylkner som ordförande hade då inte berättat att Flankör är högst tveksam som kandidat. Hon har nämligen kommits på som svartbyggare. Enligt de offentliga registren har Deshira Flankör och hennes man som också är byggare anmälts för svartbygge. De har efter en skrivelse från Byggkontoret kommit in med en bygglovsansökan som godkänts. Ärendet kom till Byggkontorets kännedom genom en anmälan från allmänheten. Svartbygget avsåg ett garage och en mur.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar