04132024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Svartbyggar-affären: Valberedningsordförande hemlighöll uppgifter

Historien kring den kontroversiella Värmdömoderaten Deshira Flankörs nominering till ordförande i Bygg-, Miljö-, och Hälsoskyddsnämnden tar ny en ny vändning. Ordföranden hemlighöll de komprometterande uppgifterna om svartbygge. 

Valberedningsordföranden Ann Fylkner blev informerad av Deshira Flankör om det svartbygge hon och hennes man gjort på deras fastighet, Herrviksnäs 1:98 i Värmdö kommun. Fylkner och hennes valberedningskollega Ulla Britt Goldberg beslöt tillsammans att inte informera de övriga i valberedningen om de för Flankör besvärande uppgifterna. Än mindre skulle man informera nomineringsmötet om det man visste som riskerade att hindra valet av Flankör till ordförandeposten.

Att uppgifterna allvarligt skulle kunna äventyra förtroendet för Flankör som ordförande håller inte valberedningens ordförande Ann Fylkner med om.

”Om man är straffad och har fullgjort sitt straff kan man få vilket uppdrag som helst för moderaterna”, menar Fylkner. ”Deshira Flankör har sökt bygglov i efterhand. Så de här borde inte vara av intresse för någon”, kommenterar Fylkner. ”Vi kände till att en som blev nominerad på stämman finns i straffregistren, det underlät vi att ge offentlighet åt. Den straffade har nämligen fullgjort sitt straff”, avslutar Fylkner.

Att sedan just trion Fylkner, Goldberg och Flankör blev de som nominerades till Bygg-, Miljö- och Hälsoskyddsnämnden som ordförande, ledamot och ersättare fäster Fylkner inget avseende vid. Andra källor som Mårtenssons meningar talat med menar att detta är en skandal. Samtliga tre borde nu lämna sina uppdrag menar man.

En ledande Allianspolitiker menar att turerna kring Flankör inte bara skadar förtroendet för henne utan också förtroendet för moderaterna på Värmdö och dess omdöme. Det är ingen bra start på ett samarbete, menar

Mårtenssons meningar har sökt Deshira Flankör för en kommentar utan framgång.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar