04192024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Värmdö kommun: Årets viktigaste och tråkigaste sammanträde

Värmdö kommuns riksdag, kommunfullmäktige möts i dag för det årliga budgetsammanträdet. Detta är ett maratonsammanträde som håller på hela dagen. Klockan nio på morgonen drar det igång. Sedan fortsätter det många och långa timmar. Inte många kommunmedlemmar, skattebetalare kommer och lyssnar på detta sammanträde. Frågan man kan ställa sig är varför? Mest av allt undrar man över varför politikerna inte gör något åt detta?

Sammanträdet i dag kommer att röra bland annat vem som vill ge mest pengar till skolan. Även budgeten för socialnämnden kommer att bli diskuterad. Skattesatsen kommer också att diskuteras.

Socialdemokraterna vill satsa mer pengar än Alliansen på verksamhet. Förklaringen är bland annat att man har mindre reserver i sin budget. Alliansen vill sänka skatten med 10 öre. Det vill inte socialdemokraterna. Valet står enkelt uttryckt mellan lite högre risk och lite mera verksamhet och säkrare budget och lite mindre verksamhet kombinerat med lite lägre skatt.

Trots denna enkla förklaring av vad sammanträdet i dag rör kvarstår frågan.-  Hur kan politikerna skapa intresse för det man gör. Den här gången är sammanträdet extra viktigt

Vad händer nu?

Relaterade artiklar