07222024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Centern: våga agera liberalt som Pippi Långstrump

Pippi Långstrumps principer måste genomsyra mer av centerpartiet.

Allt fler liberala centerpartister säger sig vara guldpirater. 
En av dem är Mikael Elmlund, länk.

Anledningen till att dessa guldpirater kommer fram är att skillnaden mellan vad som sägs om integritet och upphovsrätt och hur partiet handlar blir för stor. Öppenhetsmanifestet är ett bra och liberalt dokument. Hur det följts upp i handling av riksdagsgruppen är däremot rent bedrövligt. 
Centerpartiet är liksom Pippi Långstrump nedlusat av pengar. Den huvudkudden verkar göra att partiledningen vågar ta opinionsmässiga risker som man aldrig annars skulle göra. Här gäller det att göra som Pippi våga vara rik, men vara lojal mot sin liberala grundinställning.
Centern vågar vara uppkäftigt liberalt i ord, men allt för ofta saknas leverans. Det gäller bland annat avskaffandet av LAS i sin nuvarande form, integritet och upphovsrätt. Väljarna kan tänka sig vänta en stund på resultat, men tålamodet är inte oändligt. 
Därför är det är ett illavarslande tecken att guldpiraterna ökar i antal. Det finns en risk att dessa liberalt inriktade väljare kan komma att proteströsta på just Piratpartiet. Det kan innebära att mellan 1-3% enheter av väljarunderlaget försvinner. Det har inte centern råd med.  
Mitt råd till partiledningen är enkelt.
Börja leverera mera liberala förslag och åtgärder på integritetens och upphovsrättens område.
Det blir en fight med framförallt de ”dumkonservativa” moderaterna. Den fighten ger bara fler väljare för centern. Lyssna på bland annat Hanna Wagenius, länk, Per ankersjö, länk och Magnus Andersson, länk. De förvaltar Pippis arv väl.
Andra bloggar: Rick Falkvinge,
Andra media: DN, DN,

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar