05242024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Politiker ska inte väljas som grisen i säcken

Visst krävs det en oberoende granskning av politiker.

Är en viss politiker värd att rösta på om man vill ha ökad personlig integritet, till exempel?
Anders Widén har hittat en politiker som inte håller måttet, nämligen Allan Widman, länk. Det finns flera bra och dåliga politiker från alla partier i riksdagen. Det börjar bli dags att de blir kvalitetskontrollerade. Ett kryss i en ruta kan varar en viss person. Ett kryss i en rutan kan också vara ett kryss för att hindra en annan person på samma valsedel att komma in. För att sätta kryssen rätt krävs tillförlitliga utvärderingar.

Politiker måste som Anders mycket riktigt skriver göra en avvägning mellan kostnader och nytta. Dryga 16 miljarder i engångkostnad för de integritetskränkande lagar som regeringen lagt fram. För det får man en dåligt eller inte alls fungerande singnalspaning, så kan man fundera varför man gör investeringen? 
Advokatsamfundet är kritiskt till om man alls får något för pengarna. Sedan har man allvarliga invändningar ur integritetssynvinkel, länk
Skärvor från skäret kommenterar några remissinstansers synpunkter, länk. Se även min egen bloggpost om remissinstansernas kritiska kommenterar, länk.
Det är dags för en sida som rankar politiker. I Eu parlamentet finns sådana rankinglistor så det borde inte vara så svårt att få till för svenska förhållanden också.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar