06242024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Personlig integritet: Har Göran Hägglund läst bibeln?

Fyra musketörer drar en lans för personlig integritet i dagens DN debatt, länk. De är: Per Ankersjö, centerpartist, Camilla Lindberg, folkpartist. Dessutom finns hör och häpna en kristdemokrat materialiserad i den avgående EU parlamentarikern Anders Wijkman bland undertecknarna. De siste av musketörerna är Mattias Söderhielm. Alla försvarar den de gamla riddaridealet genom att dra en lans för att försvara integriteten. 

Att en liberal centerpartist ifrågasätter om minsta möjliga personlig integritet går på andra sidan om FRA lagen är bra. Som jag tolkar artikelförfattarna är FRA lagen 2.0 som de uppfattat den inte förenlig med minsta acceptabla personlig integritet i Sverige. Det är bra att Alliansföreträdare tar ton och säger ett välbehövligt nej till den den reviderade lagen innan konsekvenserna är utredda. Dock hade jag önskat att man var ännu tydligare. 
En förutsättningen för att Alliansen segrar i valet 2010 är att Allianspartierna är tydliga med att storebror inte får växa mer. Då måste FRA tyglas. FRA lagen måste skydda vanliga laglydiga medborgare mot storebrors allt mer långtgående intresse av deras legitima förehavanden. 

Ett problem i Alliansen är kristdemokraterna. Göran Hägglunds moraluppfattning om fildelning och integritet är svår att förstå. Jesus tog från de fattiga och gav till de rika. Göran Hägglund gör tvärt emot. Man undrar om denne man läst sin bibel?
Det krävs en väckelse inom kristdemokraterna.
Den väckelsen måste försvara människan mot storebror.
Artikeln i DN kan vara en start på en sådan väckelse. Den måste väcka alla Alliansens partier. Det räcker dock inte med ord. Folket kräver handling. 

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar