06202024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Politikerna agerar som i vilda västern.

Många politiker verkar se sig som nutidens cowboys. Det gäller att lägga under sig mera land, virtuellt och reellt. Ett nytt och ännu inte erövrat land ligger framför dem. Här finns bara de regler som invånarna i denna värld har. Det händer mycket och förändringens vindar blåser snabbt och ombytligt. Vi talar naturligtvis om internet.

Farmor Gun reflekterar i detta sammanhang över att många vill lägga under sig internet, länk.
I en debattartikel i Svenska Dagbladet skriver Ann Mari Fransson tillsammans med ett antal andra företrädare för nätoperatörer om att politikerna vill göra caféägare som tillhandahåller trådlösa nätverk ansvariga för vad kaffedrickare gör på nätet, länk. Artikelförfattarna upplever det som om politikern vill skjuta budbäraren (det vill säga deras företag).
Artikelförfattarna skriver: ”Tänk dig att Posten måste ta ansvar för att dess kunder inte skickar skadligt material, att kaféägare måste ta ansvar för gästernas samtal, eller att Vägverket skall ansvara för vad bilisterna gör på vägarna och stänga vägar där brottslingar kan tänkas fara.”

Ännu så länge går gränsen vid det trådlösa nätverket. Caféägaren kan faktiskt redan i dag ställas till ansvar för vad cafégästen gör enligt IPRED lagen.

Vi läser samtidigt att medborgarna blir allt mera tveksamma till samhället s tvångsmedel, länk.

Det artikelförfattarna i Svenska Dagbladet pekar på innebär i längden att samhället kommer att bestå av ett antal angivare.

Är det ett sådant samhälle vi vill ha, vare sig det är virtuellt eller reellt?

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar